Blog

RECOMANACIONS PER A FAMILIES AMB FILLS/ES AMB TEA DURANT EL CONFINAMENT

L’estat de confinament que estem vivint davant el COVID19 suposa un repte per a tothom, per als nens/es amb TEA aquest repte pot adquirir dimensions més significatives.

Proposem unes pautes per afavorir el seu estat emocional:

INFORMACIÓ: Explicar-los, al seu nivell, perquè estem practicant el distanciament social i perquè hem deixar de fer coses que fèiem normalment. Podeu utilitzar un calendari per assenyalar els dies que estarem confinats. L’últim dia l’assenyalarem amb un ¿?.

RUTINES: Ja sabeu que per ells/es és important les rutines i la predictibilitat, els fa sentir-se segurs.

Programeu horaris i activitats de manera senzilla i clara. Podeu fer classificacions: Rutina de la casa/Rutina familiar/Rutina escola/Rutina esportiva/Lliure

MECANISME D’ANTICIPACIÓ: Utilitzeu calendaris visuals i en alguns casos pictogrames, de manera que puguin identificar la rutina, l’hora. L’abans i el després de cada rutina o proposta.

Si heu d’introduir algun canvi, mireu de dir-li el mateix dia i quan s’acosti el moment del canvi.

Important, delimitar els espais per rutines: l’esport al menjador o terrassa, els deures a l’habitació…

INTERACCIÓ AMB LA FAMILIA: Trobareu molts moments per a compartir amb ells/es, potencieu i faciliteu la relació i la interacció: jugant, fent activitats que li agraden i de les que gaudeix.

Busqueu moments de calma per a tots: us podeu fer massatges, si ho permet. Seure a sobre de coixins i compassar respiracions…

RABIETES/CRISIS: Poden tenir moments d’angoixa i presentar rabieta o crisi. Heu de mantenir la calma, intentar calmar amb una mica de distancia física i dir-li frases que l’ajuden a reconduir la situació. Quan estigui calmat/da ens podem apropar i estar una estona al seu costat. Facilitar-li l’expressió del que li ha passat i ajudar a minimitzar la seva vivència. Important reforçar quan ho fa be.

RESPECTEU: El seu espai, el seu temps, aquelles activitats que l’ajuden a autoregular-se. Deixem que tinguin moments d’estar sols.

COMTEU AMB ELLS/ES PER AFRONTAR EL REPTE

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *